Kayıt İşlemleri

05.08.2023 2559

Okul Adresi:

Haritalar eski okul binası adresini göstermektedir. Okulumuz geçici olarak Neslişah Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşınmıştır.

Karagümrük Mah. Keçeci Meydanı Sok. No:2 Fatih İstanbul

Merkezimize ilk kez kayıt yaptıracak yeni öğrencilerimizin kayıt işlemleri,

Merkezimize sadece Fatih ilçesinde ikamet eden ya da Fatih ilçesinde okula giden öğrenciler kayıt yaptırabilirler.

İlk Kez Kayıt Adımları (Yeni Öğrenciler)

1) Aşağıdaki belgeleri hazırlayınız

a) Kazandı belgesi

b) Vesikalık fotoğraf (1 Adet)

c) Nüfus cüzdanı fotokopisi

d) İkametgah belgesi (e-devletten alınabilinir)

e) Öğrenci belgesi (e-devletten alınabilinir)

f) Aşağıdaki linkteki evrakın okunaklı bir şekilde doldurup imzalanmış çıktısı (kurumumuzda mevcuttur)

me   b_iys_dosyalar/34/10/764144/dosyalar/2023_06/15120341_KAYIT_2023.pdf

2) Aşağıdaki linkten randevu gün ve saatinizi öğreniniz.

3) Randevu gün ve saatinde merkezimize geldiğinizde bu belgeleri beraberinizde getirip merkezimize imza karşılığı teslim ediniz.

Önemli Uyarı!

Yeni kazanan öğrenciler kayıtlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar yaptırmalıdır.
Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecektir.

Veli Bilgilendirme Kılavuzu ile BİLSEM'ler hakkında genel bilgi elde edebilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/34/10/764144/dosyalar/2023_08/16133227_VELI-BILGILENDIRME-KILAVUZU.pdf

Not:

Sınav itirazları kurumumuza değil öğrencinin kayıtlı olduğu okuluna yapılacaktır.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sonuçlar

Kayıt Yenileme Adımları (Mevcut Öğrenciler)

Kayıt işlemleri hafta içi 13.00 ile 15.00 saatleri arasında merkezimizde yüz yüze olarak yapılacaktır.

1)  Aşağıdaki linkteki evrakın okunaklı bir şekilde doldurup imzalanmış çıktısı (kurumumuzda mevcuttur)

me   b_iys_dosyalar/34/10/764144/dosyalar/2023_06/15120341_KAYIT_2023.pdf

2) Merkezimize geldiğinizde bu belgeleri beraberinizde getirip merkezimize imza karşılığı teslim ediniz.

Mevcut öğrencilerimizin 8 Eylül 2023 Cuma gününe kadar kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Nakil Kayıt Adımları (Başka BİLSEM Öğrencileri)

Kayıt işlemleri 4 Eylül 2023'ten itibaren hafta içi 13.00 ile 15.00 saatleri arasında merkezimizde yüz yüze olarak yapılacaktır.

Merkezimize sadece Fatih ilçesinde ikamet eden ya da Fatih ilçesinde okula giden öğrenciler nakil yaptırabilirler.

1) Öğrenci belgesi (e-devletten alınabilinir)

d)    2) İkametgah belgesi (e-devletten alınabilinir)

3)3  3) Nüfus cüzdanı fotokopisi

4)  Aşağıdaki linkteki evrakın okunaklı bir şekilde doldurup imzalanmış çıktısı (kurumumuzda mevcuttur)

me   b_iys_dosyalar/34/10/764144/dosyalar/2023_06/15120341_KAYIT_2023.pdf

5) Merkezimize geldiğinizde bu belgeleri beraberinizde getirip merkezimize imza karşılığı teslim ediniz.

Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi (Aralık 2022)

Kayıt, kabul ve nakil işlemleri

* Birden fazla BİLSEM bulunan yerlerde öğrencinin kaydı, devam ettiği okulun kayıt bölgesindeki BİLSEM’e yaptı-

rılır. Tanılama kılavuzunda belirtilen takvim doğrultusunda kaydı yaptırılmayan öğrenciler

kayıt haklarını kaybeder.

* BİLSEM’e kayıtlı öğrencinin nakli velinin ikamet adresi veya öğrencinin devam

ettiği okuluna göre BİLSEM kayıt bölgesindeki BİLSEM’e yapılır.

*BİLSEM’e kayıtlı öğrencilerin velileri tarafından her yıl eylül ayının ilk haftasının

sonuna kadar kayıt güncelleme işlemleri yapılır.