Fatih İslam Seçen BİLSEM'in Tarihçesi ve İslam Seçen

Fatih İslam Seçen BİLSEM'in Tarihçesi ve İslam Seçen

DÜNDEN BUGÜNE FATİH İSLAM SEÇEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

30.06.2022 922

Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezi 2018 yılında Fatih Bilim ve Sanat Merkezi adıyla kurulmuştur.

Kurumumuz, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemine kadar Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu ve ERAM ile birlikte kullandığı Hırka-i Şerif Mahallesi, Vatan İl Emniyet Müdürlüğü yanındaki binadan taşınmış olup yakınlarındaki Neslişah Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu/ Lisesi binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

İl Milli Eğitim Komisyonu'nun 24.10.2019 tarihli kararıyla kurumun ismi değiştirilerek Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezi olmuştur.

 İslam SEÇEN, geleneksel el sanatları sanatçısı, mücellittir. 1961 yılında Süleymaniye Kütüphanesi'nin Cilt ve Patoloji Servisi'ni kurmuş, adı geçen kütüphaneye 27 yıl hizmet etmiştir. Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Kalust Gülbenkyan Müzesi'nde (Museu Calouste Gulbenkian) İslami el yazmalarının restorasyonu çalışmalarında bulunmuştur. Klasik Türk Cilt Sanatı Üstadı İslam SEÇEN, 1936 yılında Kosova'nın Priştine kentinde doğup 30 Kasım 2019'da İstanbul'da vefat etmiştir.

Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezi müdürü 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla Mustafa GÜLSOY'dur. 

Mustafa GÜLSOY'dan önce kronolojiye göre İrfan BEYHAN, Hakan KİRİŞÇİ, Muhammet Fatih ÇEPNİ ve Hasan GÖK; Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezinin müdürlüğünü yapmışlardır.

Fatih İslam Seçen Bilim ve Sanat Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak üstün veya özel yetenekli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim gördüğü bir kurumdur.

İLETİŞİM

Adres:
Karagümrük Mah. Keçeci Meydanı Sok. No2 Fatih İSTANBUL Neslişah Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binası


Telefon
(212) 621 4325


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın